Prins Joachim (50) pakt studie in Parijs weer op

De Deense royal - jongste zoon van koningin Margrethe - woont eigenlijk in Frankrijk en studeert daar dus ook. Tijdens de coronacrisis reisde het gezin eind maart echter naar Denemarken.

Van Frankrijk naar Denemarken

Die beslissing viel trouwens niet bij iedereen even goed. Zowel in Frankrijk als Denemarken gold (en geldt) toen namelijk het advies alleen strikt noodzakelijke reizen te maken. Wel is het zo dat zijn zoon Henrik (11) met ademhalingsproblemen kampte en in een Deens ziekenhuis onderzocht werd. Maar volgens experts kon hij ook prima in Frankrijk onderzocht en behandeld worden. Henrik bleek overigens negatief te testen op corona.

École Militaire

Nu is hij dus terug in standplaats Parijs. Met zijn vrouw, prinses Marie. En naast Henrik ook dochter Athena (8). Hij volgt er een militaire managementopleiding, aan de École Militaire. Tijdens zijn verblijf in Denemarken bleef hij ook lessen volgen, maar dan digitaal.

Lees ook:

Omstreden

Het hele verblijf van Joachim en een deel van zijn gezin in Frankrijk is trouwens omstreden. Er zijn veel mensen die menen dat het niet zo handig is dat de prins er op kosten van de Deense staatskas woont, terwijl hij zijn koninklijke taken niet of nauwelijks meer kan uitvoeren vanuit Frankrijk.

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen