×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Henrik toonde al langer tekenen van ziekte

  Prins Henrik toonde al langer tekenen van ziekte

  Het verdrietige nieuws van eerder vandaag over de gezondheid van de Deense prins Henrik, die aan dementie lijdt, kwam niet geheel onverwacht. Deense media hadden de afgelopen maanden al openlijk vraagtekens gezet bij de geestelijke gezondheid van de echtgenoot van koningin Margrethe. Dit vanwege zijn toenemende irrationele gedrag, wat een teken van de ziekte kan zijn.


  Zo werd deze zomer bekend dat Henrik (83) niet langer begraven wil worden naast zijn echtgenote, ondanks het feit dat beiden al jaren geleden een laatste rustplaats hadden uitgezocht in de kathedraal van Roskilde. Henrik gaf als reden dat hij zich achtergesteld voelde ten opzichte van de koningin; hij was immers nooit 'koning-gemaal' geworden.

  De prins was daar al jarenlang tekeer tegen gegaan, maar deze zomer bereikte die strijd zijn dieptepunt met zijn voor alle betrokkenen zo pijnlijke besluit. Deense media die Henrik om een toelichting vroegen, kregen onkarakteristieke en voor de koningin en de koninklijke familie weinig vleiende antwoorden. Kroonprins Frederik zei op zijn beurt het gedrag en de uitspraken van zijn vader te betreuren, zonder verder uit te wijden.

  Henrik is de laatste maanden nauwelijks in de openbaarheid getreden. De laatste keer was vorige week maandag voor de viering van de achttiende verjaardag van zijn oudste kleinzoon prins Nikolai.

  6 september 2017 - 16:53