×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins-gemaal Henrik exposeert in Frankrijk

  Groenlandse Inuit-kunst te zien in Cahors

  Prins-gemaal Henrik exposeert in Frankrijk

  Als prins-gemaal Henrik met koningin Margrethe van Denemarken op reis is naar Groenland, slaat hij graag kunst in. Een selectie van zijn verzameling Inuit-kunst wordt nu tentoongesteld in het museum Henri Martin in Cahors in Zuid-Frankrijk.


  De tentoonstelling Pour l'amour du Groenland omvat kunstwerken die het koninklijk paar mee naar huis bracht na hun reizen door Groenland, vermeldt de website van het Deense hof.

  De tentoongestelde collectie omvat onder meer een aantal tupilak-beelden. Deze wraakbeeldjes met vermeende magische krachten om een vijand te belagen zijn gemaakt van verschillende materialen, zoals hout, ivoor, steen en been. Ook zijn er kleurrijke maskers te zien en andere handgemaakte kunstvoorwerpen.

  De tentoonstelling is vanaf woensdag tot en met 30 augustus te bezoeken.

  1 juli 2015 - 10:08