×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Frederik jogt door Washington

  Prins Frederik jogt door Washington

  De Deens kroonprins Frederik was op zijn tweede dag van zijn bezoek aan de Verenigde Staten al vroeg uit de veren. In de ochtendschemering van Washington trok hij er woensdag met een groepje oorlogsveteranen op uit om een rondje te joggen, blijkt uit een filmpje dat het koningshuis online heeft gezet.


  De route was dik 6 kilometer lang en ging van het Jefferson Memorial naar het Lincoln Memorial. Onderweg was er genoeg tijd voor een praatje met de militairen, van wie sommigen ernstige verwondingen hadden opgelopen tijdens hun dienst in Irak en Afghanistan.

  Een van de militairen liet na afloop door het Amerikaanse ministerie van Defensie optekenen dat het een onvergetelijke ervaring was. 'Een rondje met de kroonprins mogen lopen is magisch', zei Chris Ferrell, die nog steeds te kampen heeft met lichamelijke ongemakken nadat hij en zijn makkers werden getroffen door een explosie in Afghanistan. 'Het is gewoon een superfijne vent en ook de rest van de Deense staf is geweldig.' Frederik overtuigde hem onder meer om een keer Denemarken te bezoeken.

  Na de ontspannen ochtendwandeling was het voor Frederik tijd om aan de bak te gaan. Hij woonde onder meer een seminar en congres bij, terwijl zijn vrouw kroonprinses Mary andere afspraken op de agenda had staan. 's Avonds gaven ze allebei acte de présence op The Grand Ball in het Smithsonian Arts and Industries Museum. Het hof deelde via Facebook en Instagram een foto en een video van het dansende paar.

  29 september 2016 - 11:57