×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Daniel bezorgd om sport voor kinderen

  Prins Daniel bezorgd om sport voor kinderen

  Alle kinderen in Zweden moeten kunnen sporten en dat dit vaak niet kan, baart prins Daniel zorgen. De prins vindt dat er meer initiatieven moeten komen om kinderen en jongeren aan sportactiviteiten te laten deelnemen.


  Zondag staat in het teken van allerlei sportactiviteiten in het park bij Slot Haga. Prins Daniel en kroonprinses Victoria zetten zich met een stichting in voor meer sportmogelijkheden voor kinderen en jongeren. Oud-zevenkampster Carolina Kluft, een van de succesvolste Zweedse atletes, is het boegbeeld van een speciaal project van de royals om kinderen kennis te laten maken met allerlei sporten.

  Prins Daniel is zelf dol op sport. Hij hamert er dan ook op dat sporten goed is voor kinderen. “Juist daarom is het zo jammer dat kinderen in Zweden niet overal dezelfde kansen krijgen als het om sportbeoefening gaat”, zei hij in een interview met TV4. “Er is op dat punt nog veel ongelijkheid in Zweden en dat moeten we veranderen.”

  10 september 2017 - 15:31