Epaselect Sweden Royalty

Prins Carl Philip betrapt

Op te hard rijden.

De Zweedse prins Carl Philip is betrapt op te hard rijden. Dat gebeurde vorig jaar op 4 december in de Norrtull-tunnel in Stockholm.

‘U hebt met een personenauto met een snelheid van 89 km/u buiten de bebouwde kom gereden, hoewel de maximumsnelheid daar 70 km/u bedroeg. U heeft de overtreding begaan door nalatigheid;’ staat in documenten van het Zweedse openbaar ministerie.

Het is niet de eerste keer dat een Zweedse royal wordt betrapt op overschrijding van de maximum snelheid. Koning Carl Gustav was een jaar eerder aan de beurt. Volgens een getuige zou die minstens 140 hebbe gereden. Voor de koning leverde dat geen problemen op, hij is voor de Zweedse wet onschendbaar.

‘Hij kan elke misdaad plegen die hij wil’ zegt Joakim Nergelius, professor in de rechten aan de universiteit van Örebro. ‘Hij kan niet gestraft worden, hij kan niet vervolgd worden. Als de Koning een misdaad pleegt op een manier die gevaar oplevert, dan moet de politie ingrijpen en het gevaar afwenden. Maar daarna kan er geen vervolging komen.’

LEES OOK:

LEUK: COMPLETE GEZIN CARL PHILIP OP DE FOTO

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: Svensk Dam/Aftonbladet