×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Carl Philip baalt van beschuldigingen

  Prins Carl Philip baalt van beschuldigingen

  De Zweedse prins Carl Philip heeft in een interview met de tabloid Expressen voor het eerst gesproken over de beschuldiging dat een kunstwerk dat hij drie jaar geleden presenteerde niet van zijn hand is. De ontwerper Eric Ericson claimt dat hijzelf de schepper is van het haardscherm en dat het aandeel van Carl Philip minimaal is geweest. "Hij was nauwelijk geïnteresseerd", aldus Ericson.


  Carl Philip is pijnlijk getroffen door de aantijgingen in het designmagazine Shape. "Ik hoorde ervan op hetzelfde moment als iedereen, toen het blad uitkwam", aldus de zoon van koning Carl Gustaf en koningin Silvia. Hij heeft wel degelijk een belangrijke scheppende bijdrage geleverd aan het kunstwerk dat onder de naam ‘Slottet brinner’ ('Het kasteel brandt') op de markt is gebracht. "Ik vond destijds al dat ook de naam van Ericson eraan verbonden moest zijn, maar dat wilde hij niet. Hij wilde anoniem blijven. Ik heb achteraf toch gelijk gehad met mijn wens."

  Carl Philip begrijpt niet waarom de kunstenaar nu naar hem uithaalt. "Toen we aan het ontwerp werkten, studeerde ik nog. Ericson wist dus dat mijn inbreng beperkt was. Die voorwaarde accepteerde hij", aldus de prins. "Design is wat mij aantrekt, wat mij interesseert, waar mijn hart ligt. Het was heerlijk om met hem samen te werken en van hem te leren. Ik begrijp niet wat hem bezielt", vertelde Carl Philip.

  "Het is heel erg om neergezet te worden als fraudeur of iemand die andermans werk als dat van hemzelf presenteert. Ik zal nooit meer iets samen met iemand ontwerpen als die persoon niet ook zijn naam aan het ontwerp wil verbinden. Dat is de les die ik hieruit leer", voegde de prins eraan toe.

  24 oktober 2013 - 16:04