×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Per ongeluk geschoten bij Noors paleis

  Per ongeluk geschoten bij Noors paleis

  Een bewaker heeft dit voorjaar per ongeluk geschoten bij het Koninklijk Paleis in Oslo. Tijdens een oefening op 30 april werd een schot gelost in de buurt van de stallen, liet de politie weten aan de nationale Noorse omroep NRK.


  De lijfwacht nam deel aan een oefening waarbij hij zijn wapen moest trekken, toen hij de trekker overhaalde. Er vielen geen gewonden, de kogel raakte een van de muren van het paleis. Het incident is gemeld en onderzocht. Het Noorse hof wil niet reageren op het voorval.

  Het is niet de eerste keer dat een bewaker van de Noorse koninklijke familie per ongeluk schiet. Vorig jaar januari was het een lijfwacht van prinses Ingrid Alexandra, de oudste dochter van kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit, die onbedoeld de trekker overhaalde bij haar school.

  25 september 2017 - 13:38