×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Opvallende schoolkeuze voor zoon prins Joachim

  Prins Henrik naar katholieke basisschool

  Opvallende schoolkeuze voor zoon prins Joachim

  De Deense prins Joachim en zijn vrouw prinses Marie hebben met de schoolkeuze voor hun oudste zoon gebroken met een familietraditie. Prins Henrik gaat na de zomervakantie naar een school in de buurt waar hij woont, meldt het weekblad Billed-Bladet.


  Prins Joachim ging zelf, net als zijn broer kroonprins Frederik, naar Krebs, een privéschool in de wijk Østerbro in Kopenhagen. Nikolai en Felix, de twee kinderen uit het eerste huwelijk van prins Joachim, genoten daar ook lager onderwijs. De twee oudste kinderen van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary, prins Christian en prinses Isabella, gaan overigens ook naar een andere school dan hun vader, oom en neven. Zij zitten op de Tranegårdsschool in Hellerup.

  Prins Henrik gaat in de herfst naar de Sct. Joseph Søstrenes Skole in Ordrup, vlak bij zijn ouderlijk huis. De Rooms-katholieke school telt 480 leerlingen en bestaat sinds 1888.

  25 maart 2015 - 15:20