×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Ook Prins Vincent en prinses Josephine in ban van panda

  Deense kroonprinses Mary met kinderen naar de dierentuin

  Ook Prins Vincent en prinses Josephine in ban van panda

  De Deense kroonprinses Mary kan maar geen genoeg krijgen van de twee pandaberen in de dierentuin van Kopenhagen. Een dag nadat ze met haar schoonmoeder koningin Margrethe naar de dieren was gaan kijken, nam ze twee van haar kinderen, de tweeling Vincent en Josephine, mee.

  Aanleiding voor de bezoeken is het nieuwe pandaverblijf in de dierentuin. Het onderkomen werd woensdag officieel geopend door Margrethe, maar het publiek kon het donderdag pas zien.

  De twee panda’s zijn een cadeau van de Chinese president. Hij gaf de dieren tijdens het Deense staatsbezoek aan China in 2014. De panda’s Xing Er en Mao Sun kwamen vorige week donderdag aan in Kopenhagen, maar waren tot nu toe niet voor het publiek te bewonderen. De dierentuin trok 20 miljoen euro uit voor de bouw van het nieuwe onderkomen van de twee reuzenpanda’s.

  Mary, beschermvrouw van de dierentuin, en de achtjarige tweeling poseerden voor de aanwezige fotografen en kregen daarbij gezelschap van een panda. Geen echte, het was slechts een mascotte.

  11 april 2019 - 16:50