×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Noorwegen wil openbaarheid van koningshuis

  Wetsvoorstel ingediend na jarenlange klachten

  Noorwegen wil openbaarheid van koningshuis

  De Noorse liberale partij Venstre heeft woensdag in het parlement een voorstel ingediend om ook het koninklijk huis te laten vallen onder de Wet openbaarheid van bestuur. Dat meldt de krant Dagbladet. Noorse media hebben al een paar jaar gevraagd om minder geheimhouding rond het koningshuis.


  De wet moet volgens Venstre-parlementariër Sveinung Rotevatn van toepassing zijn op alle 'officiële taken van de koninklijke familie, met inbegrip van de uitgaven die verband houden met vastgoed, het aannemen van personeel en zaken'.

  In een toelichting zei Rotevatn te rekenen op een meerderheid in de Storting, het Noorse parlement. Hij gaf toe dat de scheiding tussen openbaar en privé bij koninklijke handelingen niet altijd even duidelijk is. "Er is altijd een grijs gebied", zei hij, maar van geval tot geval kon dan worden bepaald of geheimhouding gerechtvaardigd was. "Nu is alles bij voorbaat geheim."

  6 april 2016 - 13:46