×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Noorse televisie terughoudend bij uitvaart Ari Behn

  Koninklijke familie weinig in beeld

  Noorse televisie terughoudend bij uitvaart Ari Behn

  De Noorse omroep NRK heeft vrijdagmiddag de uitvaartdienst voor Ari Behn rechtstreeks uitgezonden.


  Op verzoek van de koninklijke familie echter waren prinses Märtha Louise, zijn ex-vrouw, en hun drie dochters Maud, Leah en Emma bij aankomst en tijdens de plechtigheid niet in beeld gebracht. Ook Ari’s broer Espen en zus Anja, die beiden een korte toespraak hielden, waren alleen vanaf grote afstand gefilmd.

  Wel was Maud (16) te zien en te horen toen ze, moreel ondersteund door de naast haar staande prinses Märtha Louise, bij de kist haar op eerste kerstdag uit het leven gestapte vader toesprak. Ze schuwde daarbij ook niet de wijze van zijn dood. Zelfmoord is nooit de schuld van iemand, aldus Maud, die mensen die in gelijke omstandigheden verkeerden aanmoedigde om hulp te zoeken. “Er is altijd een uitweg. Ik wil iedereen vertellen dat er altijd een uitweg is, ook al voelt het niet zo. U kunt hulp krijgen en het kan beter worden.”

  De Noorse koninklijke familie was voltallig aanwezig. Koning Harald en koningin Sonja, het kroonprinselijk paar met Marius Borg, prinses Ingrid Alexandra en prins Sverre Magnus en Haralds zus prinses Astrid. De Noorse premier Erna Stolberg was er met een aantal ministers en ook NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg, een voormalig premier van Noorwegen, was naar de dienst gekomen.

  Op verzoek van de familie van Ari Behn stond de dienst open voor iedereen die erbij wilde zijn. Dat betekende dat zich vrijdagmorgen om zes uur al de eerste mensen bij de kerk meldden om verzekerd te zijn van een plekje. Toen de deuren van Oslo Domkirke om twaalf uur opengingen stond er een lange rij en de kerkbanken waren tot de laatste plaats bezet.

  4 januari 2020 - 12:57