×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Noorse royals nemen afscheid van man prinses Astrid

  Johan Martin Ferner (87) begraven

  Noorse royals nemen afscheid van man prinses Astrid

  De Noorse koninklijke familie heeft vanmiddag afscheid genomen van Johan Martin Ferner, de echtgenoot van prinses Astrid die op 24 januari op 87-jarige leeftijd in het Rikshospital van Oslo overleed.


  De uitvaart was in de kapel van Holmenkollen werd behalve door prinses Astrid en haar vijf kinderen, hun partners en kinderen, bijgewoond door Astrids broer koning Harald, koningin Sonja, het kroonprinselijk paar Haakon en Mette-Marit en prinses Märtha Louise en haar man Ari Behn.

  Het was een intieme plechtigheid in het kerkje, waar emeritus bisschop Sigurd Osberg en dominee Jan-Erik Heffermehl voorgingen in de uitvaartdienst. De houten kist was omgeven door tientallen bloemstukken met vooral witte bloemen. Tijdens de dienst werden onder meer Pie Jesu van Andrew Lloyd Webber en Aaron Coplands Fanfare voor de Gewone Man ten gehore gebracht, zo maakte het Noorse hof achteraf bekend. De aanwezigen zongen verder de Noorse gezangen Alltid Freidig en Deilig Er Jorden. Bij het koninklijk paleis in de binnenstad van Oslo hing tijdens de uitvaartdienst de vlag halfstok.

  Prinses Astrid en de zakenman en olympisch zeiler Johan Martin Ferner huwden in januari 1961. Astrid bleef ook na haar huwelijk koninklijke taken vervullen, haar man onthield zich daarvan en bemoeide zich met zijn bedrijf.

  2 februari 2015 - 15:38