×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Noorse royals maken zich op voor kerst

  Koninklijke familie poseert voor kerstfoto

  Noorse royals maken zich op voor kerst

  De Europese koningshuizen maken zich op voor kerst. De Noorse koninklijke familie heeft deze week al geposeerd voor een sfeervolle kerstfoto onder de kerstboom in het koninklijk paleis in Oslo.


  Op de traditionele foto staan koning Harald en koningin Sonja, kroonprins Haakon, kroonprinses Mette-Marit en hun kinderen Ingrid Alexandra (10), Sverre Magnus (9) en Mette-Marits oudste zoon Marius Borg Høiby (17). De koningin en de kroonprinses dragen klederdracht, 'bunad' in het Noors. Mette-Marit draagt een bunad uit de regio Hardanger, Sonja eentje uit de regio Øst-Telemark.

  In Zweden namen kroonprinses Victoria en haar dochtertje Estelle deze week de kerstbomen in ontvangst, een traditie die teruggaat tot de jaren zestig. Ook het Belgische koningshuis heeft enkele foto's van de koninklijke familie bij de kerstboom verspreid. De foto's zijn genomen tijdens het traditionele kerstconcert op het paleis in Brussel, dat dit jaar opgedragen is aan koningin Fabiola.

  18 december 2014 - 10:56