×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Noorse royals bij uitreiking Nobelprijs

  Noorse royals bij uitreiking Nobelprijs

  Onder het toeziend oog van de Noorse koninklijke familie heeft de Internationale Campagne tot Afschaffing van Kernwapens (ICAN) de Nobelprijs voor de Vrede in ontvangst genomen. De internationale organisatie kreeg de prestigieuze prijs voor haar werk om aandacht te vragen voor 'de catastrofale humanitaire gevolgen van elk gebruik van kernwapens'.


  Volgens Berit Reiss-Andersen, voorzitter van het Noorse Nobelcomité, is de uitreiking in lijn met eerdere winnaars van de Nobelprijs voor de Vrede. Twaalf voorgangers hebben de prijs gekregen voor hun inzet tegen de verspreiding van kernwapens, zei ze tijdens de uitreiking in Oslo.

  De 85-jarige Setsuko Thurlow, overlevende van de kernaanval op Hiroshima, en ICAN-directeur Beatrice Fihn namen de prijs in ontvangst. Fihn dankte 'iedereen die is toegewijd om de wereld van deze verschrikkelijke bedreiging af te helpen'.

  Voordat de Nobelprijs aan ICAN werd overhandigd, werden vertegenwoordigers van de organisatie ontvangen op het koninklijk slot. Daarbij waren koning Harald, koningin Sonja, kroonprins Haakon en zijn vrouw Mette-Marit aanwezig.

  ICAN, met hoofdzetel in Zwitserland, is een samenwerking tussen 450 non-gouvernementele organisaties uit honderd landen, waaronder de Nederlandse vredesorganisatie PAX.

  11 december 2017 - 12:32