×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Noorse media gepikeerd over brief Mette-Marit

  Noorse media gepikeerd over brief Mette-Marit

  De open brief van de Noorse kroonprinses Mette-Marit over haar vrijdag twintig jaar geworden zoon Marius Borg Høiby heeft gezorgd voor opwinding, woede en discussie in de Noorse media. De brief waarin Mette-Marit vroeg om haar zoon met rust te laten en zijn privacy te respecteren werd donderdagavond geplaatst op de website van de koninklijke familie.


  Het Noorse genootschap van hoofdredacteuren heeft de kroonprinses uitgenodigd voor een gesprek over de brief waarin ze kritiek uitte op het gedrag van enkele media ten aanzien van Marius. ''De kritiek mist onderbouwing en we kunnen er weinig mee, maar zijn bereid om er met de kroonprinses en de koninklijke familie over te praten'', aldus zegsman Kjelling Nybø.

  Boulevardkrant VG had felle kritiek op Mette-Marit. Als ze klachten heeft dan moet ze die neerleggen bij de Raad voor Journalistiek en niet spuien op de koninklijke website, zo merkte de krant allereerst op. Ook vond VG het ongepast dat Mette-Marit de pers haar wil probeerde op te leggen. ''Al is een moeder veel te vergeven''.

  Social media

  De bewering dat Marius geen aandacht wenst en zichzelf als privépersoon ziet, werd volgens VG ondermijnd door zijn soepele omgang met sociale media en aanwezigheid bij tal van society-evenementen zoals een bezoek van Justin Bieber. Op Instagram heeft hij meer dan 41.000 volgers, en hij deelt graag en vaak foto's.

  Het roddelblad Se og Hør, dat deze week twaalf pagina's wijdt aan de verjaardag van Marius, vond hem wel degelijk een publiek persoon en een voorbeeld voor veel jongeren. In een reactie zei de paleiswoordvoerder vrijdag dat het Marius' wens was uit de publiciteit te treden, en dat de Noren moesten weten dat wanneer ze voortaan verhalen over hem lazen dat die tegen zijn wil werden gepubliceerd.

  13 januari 2017 - 15:52