×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Noorse kroonprinses heeft zeldzame longziekte

  Noorse kroonprinses heeft zeldzame longziekte

  Bij de Noorse kroonprinses Mette-Marit is een chronische longziekte vastgesteld. Het gaat om een ongebruikelijke variant van longfibrose, zo heeft het Noorse hof woensdag bekendgemaakt.


  De 45-jarige Mette-Marit, de vrouw van kroonprins Haakon, merkte de laatste jaren dat haar conditie achteruit ging. "Nu weten we ook hoe dat komt", zegt de kroonprinses in een statement. Zij en Haakon kiezen ervoor om het nieuws van haar ziekte nu bekend te maken omdat in de toekomst rekening moet worden gehouden met haar toestand en ze mogelijk niet overal meer aan mee kan doen.

  Arts Kristian Bjøro van het Rikshospitalet zegt dat Mette-Marits conditie de afgelopen jaren actief is gevolgd. Volgens hem ontwikkelt de ziekte zich op trage wijze. "De kroonprinses zal in de toekomst nadere onderzoeken en behandelingen moeten ondergaan", aldus Bjøro. De arts zegt dat het gunstig is dat de longziekte in een vroeg stadium is ontdekt.

  Bij longfibrose wordt zuurstof niet goed opgenomen waardoor patiënten benauwd of kortademig kunnen worden. Het kan ook leiden tot een vermindering van de gemiddelde levensverwachting, wat Mette-Marit zich ook beseft. Ze zegt blij te zijn dat de ziekte op tijd is ontdekt. "Mijn doel is nog steeds om zoveel mogelijk te werken en zoveel mogelijk aan officiële gelegenheden deel te nemen."

  25 oktober 2018 - 07:35