Noorse koningin Sonja helpt na bootongeluk

Koningin Sonja van Noorwegen heeft afgelopen maandag hulp verleend nadat drie meisjes met hun motorbootje in problemen waren gekomen. Bij het koninklijk buitenverblijf Mågerø konden de drie op adem komen, zo melden Noorse media.

Maandagmiddag voeren drie meisjes met een bootje rond het schiereiland Mågerø in de provincie Vestfold. Ze kregen problemen met hun motor en een van hen verwondde zich aan de schroef. Twee passanten, Randi en Markus, zagen een van de meisjes zwaaien en kwamen dichterbij. Aan de publieke omroep NRK vertelt Randi: 'Er bleken twee meisjes in het water te liggen. Eentje was uit de boot gevallen en was met haar ene been in de schroef terechtgekomen. Ze kon haar been niet meer bewegen.'

Meteen werd besloten om de meiden naar de wal te varen. Markus zette koers naar het koninklijke buitenverblijf op Mågerø: 'Ik wist dat daar politie moest zijn en het is voor een ambulance makkelijk te bereiken.' Meteen na aankomst bij de aanlegsteiger kwamen koningin Sonja en haar lijfwachten op het groepje af. De koningin rende snel terug naar het vakantiehuis om kleren en drinken te halen voor de meiden. Volgens de lokale krant Tønsberg Blad zorgde Sonja er ook voor dat het gewonde meisje iets om haar voet gebonden kreeg.

Doodnormaal gesprek

'We bespraken met haar wat er gebeurd was,' vertelt Randi. 'De koningin vroeg hoe we heten en waar we vandaan komen. Het was een doodnormaal gesprek.' Sonja zei onder meer dat haar man, koning Harald, niet kon helpen omdat hij aan het zeilen was. De jongeren waren zo onder de indruk dat ze niet meteen beseften met wie ze in gespek waren. 'Pas na afloop dacht ik: shit, dat is de koningin!', lacht Randi.

Paleiswoordvoerder Sven Gj. Gjeruldsen bevestigt het verhaal tegenover Tønsberg Blad: 'Het klopt dat de koningin en haar lijfwachten een gewond meisje hebben geholpen bij de steiger van het buitenverblijf.' Met het meisje gaat het naar verluidt goed, ze is in het ziekenhuis opgenomen maar de verwondingen waren niet ernstig.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen