×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Noorse koning verwelkomt Shimon Peres

  Israëlische president op staatsbezoek

  Noorse koning verwelkomt Shimon Peres

  De Noorse koning Harald heeft maandagmorgen de Israëlische president Shimon Peres met militair ceremonieel verwelkomd voor het Koninklijk Paleis in Oslo aan het begin van diens staatsbezoek aan Noorwegen. Ook kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit waren bij de begroeting aanwezig.


  Peres was zondag al in Noorwegen aangekomen, maar het officiële gedeelte van het bezoek begon pas maandag. Na de welkomstceremonie werd in het paleis de officiële foto gemaakt, waarbij ook prinses Astrid en het kroonprinselijk paar present waren. Aansluitend gingen koning en president naar de vesting Akershus, voor een kranslegging bij het oorlogsmonument.

  Peres brengt verder nog bezoeken aan het Noorse parlement, de Noorse premier en aan het Nobelinstituut, waar hij dinsdag een toespraak houdt. Peres ontving in 1994 samen met toenmalig premier Yitzak Rabin en PLO-leider Jasser Arafat de Nobelprijs voor de Vrede voor zijn vredesinspanningen in het Midden-Oosten.

  Shimon Peres (90) is het oudste staatshoofd ter wereld. Hij is bezig aan de laatste maanden van zijn in juni 2007 begonnen ambtstermijn. Het staatsbezoek aan Noorwegen is zijn voorlaatste buitenlandse bezoek. In juni gaat Peres nog naar Amerika voor een ontmoeting met president Barack Obama. Peres was eind vorig jaar ook in Nederland, dat al lange tijd hoog op zijn verlanglijstje stond.

  12 mei 2014 - 17:53