×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Noorse koning neemt deel aan WK zeilen

  Noorse koning neemt deel aan WK zeilen

  De Noorse koning Harald neemt deze maand deel aan het wereldkampioenschap zeilen voor acht meter boten. Dat wordt van 19 tot en met 27 augustus gehouden bij het Canadese Toronto. Organisator is de Royal Canadian Yacht Club.


  Koning Harald is, net als zijn vader koning Olav, een verwoed zeiler. Hij nam deel aan drie achtereenvolgende Olympische spelen: 1964, 1968 en 1972. Harald heeft regelmatig deelgenomen aan Europese en Wereldkampioenschappen en heeft daarbij ook eremetaal behaald. Vorig jaar was de koning met bemanning bij het WK in Genève.

  De koning en zijn teamgenoten zijn deze week al in Canada om deel te nemen aan het Noord-Amerikaans kampioenschap. Dit ter voorbereiding op het WK en om de zeilomstandigheden te leren kennen.

  Het koninklijk gezelschap logeert op het koningsschip 'Norge' dat speciaal voor deze gelegenheid is overgevaren uit Noorwegen.

  10 augustus 2016 - 12:48