×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Noorse koning hangt vlag halfstok na dood Ari Behn

  "Daar is behoefte aan"

  Noorse koning hangt vlag halfstok na dood Ari Behn

  De familie van Ari Behn heeft donderdagmiddag aan het Noorse persbureau NTB laten weten "enorm dankbaar te zijn voor de overweldigende steun en condoleances" die ze na de bekendmaking van zijn dood woensdag hebben ontvangen. "Het is warm om te zien dat Ari zoveel voor zovelen heeft betekend", aldus een woordvoerder namens de familie.


  De Noorse staatsomroep NRK heeft extra uitzendingen ingelast om te berichten over het overlijden van de kunstenaar, schrijver en voormalig echtgenoot van prinses Märtha Louise. Op verschillende plekken in het land zijn spontaan bloemen, kaartjes, foto’s en kaarsen geplaatst. Dat is het geval bij het standbeeld van koning Karl Johan op het plein voor het koninklijk paleis in Oslo, bij de woning en de kerk in Ari’s laatste woonplaats Lommedalen en in Moss, waar hij met zijn ouders eind jaren zeventig ging wonen.

  De kerk van Lommedalen houdt de deuren geopend opdat mensen kaarsen kunnen aansteken. Ook kunnen mensen dan met elkaar praten over de zelf gekozen dood van Ari Behn. “Daar is behoefte aan”, aldus pastoor Elise Bjerkreim-Bentzen tegen NRK. In het gemeentehuis van Moss zal vrijdag een condoleanceregister openen. Op verschillende plekken in het land hangt de vlag halfstok, zoals bij de vakantiewoning Kongsseteren van het Noorse koningspaar.

  De koninklijke familie die woensdag reageerde op de dood van Ari Behn, heeft donderdag niks meer van zich laten horen. Koning Harald moet op 31 december zijn jaarlijkse nieuwjaarstoespraak nog houden.

  27 december 2019 - 11:24