×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Noors koningspaar herdenkt Olympische Spelen

  Harald en Sonja vermaakten zich opperbest

  Noors koningspaar herdenkt Olympische Spelen

  Het Noorse koningspaar heeft zaterdagmiddag het ontsteken van de olympische vlam in Lillehammer bijgewoond. Daarmee werd gevierd dat het 25 jaar geleden is dat de Olympische Spelen in Noorwegen werden gehouden.

  Het werd een prettig weerzien voor koningin Sonja en koning Harald. De Noorse royals staan als bekend als sportliefhebbers. In 1994 lieten ze zich dan ook veel zien tijdens de Spelen. Koningin Sonja deed tijdens de Spelen ook mee aan een speciale skitocht. Zaterdag ontmoette ze de andere deelneemsters van de zogeheten Kjerringsleppet van 25 jaar geleden.

  In het park waar de olympische vlam werd aangestoken waren tal van activiteiten voor kinderen georganiseerd. Harald en Sonja vermaakten zich opperbest en hadden zelfs een ontmoeting met de mascottes van 1994 Kristin en Håkon. De vlam werd uiteindelijk ontstoken door freestyleskiester en gouden medaillewinnares Stine Lise Hattestad.

  In de avond was er nog een fakkelparade in het park en traden Noorse artiesten op.

  17 februari 2019 - 11:14