×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Noors koningspaar ontvangt felicitaties

  Noors koningspaar ontvangt felicitaties

  Het Noorse koningspaar heeft dinsdagmorgen in het Koninklijk Paleis in Oslo gelukwensen in ontvangst genomen van vertegenwoordigers van de hogere bestuursorganen, de rechterlijke macht, kerk en provincie- en stadsbesturen.


  De receptie voor wat door het paleis wordt omschreven als 'Det offisielle Norge' – officieel Noorwegen – is traditie bij belangrijke verjaardagen in het koningshuis. Koning Harald is in februari tachtig geworden en echtgenote koningin Sonja wordt dat in juli.

  Deze week wordt beider verjaardag officieel gevierd, met onder meer een galadiner met buitenlandse koninklijke gasten in het paleis en een door de regering aangeboden diner in de Opera van Oslo woensdag. De ontvangst in het paleis voor onder meer de premier, vertegenwoordigers van parlement en Hoge Raad, het leger en de bisschoppen, vormde het eerste programma-onderdeel.

  Dinsdagavond is de bevolking uitgenodigd om de jarigen vanaf het voorplein van het paleis toe te zingen, en daarna is gala waarbij de staatshoofden van België, Denemarken, Finland, IJsland, Luxemburg, Monaco, Nederland en Zweden ook aanschuiven.

  9 mei 2017 - 12:59