×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Noors buitenbeentje Marius Borg Høiby 19 jaar

  Oudste zoon kroonprinses Mette-Marit deel van de koninklijke familie

  Noors buitenbeentje Marius Borg Høiby 19 jaar

  Marius Borg Høiby viert woensdag zijn negentiende verjaardag. Het Noorse hof heeft geen details bekendgemaakt over de verjaardagsviering. Marius is volgens de koninklijke website 'de oudste van de kinderen in het kroonprinselijk gezin'.


  De in 1997 geboren Marius Borg Høiby (uiterst links op de foto) is zoon van kroonprinses Mette-Marit en haar toenmalige vriend Morten Borg. Van een huwelijk is het nooit gekomen en in 2001 trouwde Mette-Marit met de Noorse kroonprins Haakon. 'Kleine' Marius werd meteen in de koninklijke familie opgenomen en was de ster op de bruiloft.

  Hij heeft geen officiële verplichtingen en maakt, anders dan zijn halfzus prinses Ingrid Alexandra en halfbroer prins Sverre Magnus, geen aanspraak op de troon. Hij draait echter volledig mee in het koninklijke familieleven, inclusief optredens op de nationale feestdag en bij het foto-uurtje voor Kerstmis. Marius heeft ook een eigen vermelding op de koninklijke website, anders dan bijvoorbeeld de kinderen van prinses Märtha Louise.

  Beperkingen zijn er ook: toen hij een aantal jaren geleden foto's plaatste op Instagram, verried dat meteen waar het kroonprinselijk paar uithing, reden om zijn foto's voortaan af te schermen. Op Tumblr is hij nog wel te vinden.De relatie van Marius met zijn stiefvader en met het koningspaar heet uitmuntend te zijn. Maar ook met zijn natuurlijke vader Marten Borg is er nog goed contact, aldus Noorse media. Dit weekeinde vieren zijn stiefgrootouders koning Harald en koningin Sonja hun zilveren regeringsjubileum, waarbij ook hij aanwezig zal zijn.

  13 januari 2016 - 15:30