×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Nieuwe foto’s Carl Philip en Sofia

  Nieuwe foto’s Carl Philip en Sofia

  Het aftellen is begonnen, over een maand geven de Zweedse prins Carl Philip en zijn verloofde Sofia Hellqvist elkaar het jawoord. Sinds maandagmorgen zijn op de website van het Zweedse hof speciale pagina's ingericht voor de bruiloft, waar onder meer nieuwe foto's van het stel te zien zijn.


  De foto's zijn door Mattias Edwall gemaakt in de balzaal Vita Havet ('de Witte Zee') van het Koninklijk Paleis van Stockholm. Op de site is verder informatie te vinden over de aanstaande bruiloft, zoals het programma en een beschrijving van de kerk van het Koninklijk Paleis waar de plechtigheid zal plaatsvinden. Ook zijn er biografieën van het bruidspaar te lezen, aangevuld met foto's uit het privéarchief van Sofia.

  Komende zondag gaan Carl Philip en Sofia in ondertrouw tijdens een dienst in de kerk van het Koninklijk Paleis. Op vrijdag 12 juni gaan dan de echte feestelijkheden van start met een privédiner, een dag later gevolgd door de huwelijksvoltrekking, een rijtoer door de binnenstad van Stockholm en een galadiner in het Koninklijk Paleis.

  11 mei 2015 - 12:20