×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Meest gelezen

 • Elizabeth’s wraak op Marokkaanse koning

  Door Marc van der Linden

  Koningin Elizabeth staat bekend om haar onkreukbaarheid. Dat is bij de Oranjes wel anders. Bij Beatrix kon, vooral toen ze nog koningin was, soms het gezicht op onweer staan. Onze huidige koning kan ergernissen maar moeilijk kan verbergen en zijn grootmoeder, koningin Juliana, kon zelfs publiekelijk stampvoeten als het niet ging zoals zij wilde. Maar…

  Lees column
 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Felipe beëdigt nieuwe minister Volksgezondheid

  Vorige minister trad af omdat ze Wikipedia kopieerde voor studie

  Felipe beëdigt nieuwe minister Volksgezondheid

  Koning Felipe heeft donderdagochtend de nieuwe Spaanse minister van Volksgezondheid ontvangen. Op het Zarzuela Paleis legde María Luisa Carcedo de ambtseed af bij de Spaanse vorst.


  Carcedo is de vervanger van de eerder deze week opgestapte Carmen Montón. Zij diende haar ontslag in omdat ze zich tijdens haar studie schuldig zou hebben gemaakt aan plagiaat, waardoor ze onrechtmatig haar diploma behaalde. Zo zou Montón complete passages van Wikipedia hebben gekopieerd voor haar thesis.

  Montón was pas drie maanden minister. Ze is al wel de tweede minister van het nieuwe kabinet van premier Pedro Sánchez die aftreedt. In juni gaf Màxim Huerta er al na zes dagen de brui aan toen naar buiten kwam dat hij veroordeeld was voor belastingfraude.

  De nieuwbakken Carcedo hoefde donderdag overigens niet alleen naar het paleis. Ze werd vergezeld door haar nieuwe collega's, premier Sánchez en minister van Justitie Dolores Delgado. Koning Felipe krijgt later donderdag meer bezoek. Hij ontvangt ook de vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken van Qatar.

  13 september 2018 - 11:29