Felipe beëdigt nieuwe minister Volksgezondheid

Koning Felipe heeft donderdagochtend de nieuwe Spaanse minister van Volksgezondheid ontvangen. Op het Zarzuela Paleis legde María Luisa Carcedo de ambtseed af bij de Spaanse vorst.

Carcedo is de vervanger van de eerder deze week opgestapte Carmen Montón. Zij diende haar ontslag in omdat ze zich tijdens haar studie schuldig zou hebben gemaakt aan plagiaat, waardoor ze onrechtmatig haar diploma behaalde. Zo zou Montón complete passages van Wikipedia hebben gekopieerd voor haar thesis.

Montón was pas drie maanden minister. Ze is al wel de tweede minister van het nieuwe kabinet van premier Pedro Sánchez die aftreedt. In juni gaf Màxim Huerta er al na zes dagen de brui aan toen naar buiten kwam dat hij veroordeeld was voor belastingfraude.

De nieuwbakken Carcedo hoefde donderdag overigens niet alleen naar het paleis. Ze werd vergezeld door haar nieuwe collega's, premier Sánchez en minister van Justitie Dolores Delgado. Koning Felipe krijgt later donderdag meer bezoek. Hij ontvangt ook de vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken van Qatar.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen