×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Na openheid over ernstige ziekte: kroonprinses Mette-Marit ontvangen met staande ovatie

  Na openheid over ernstige ziekte: kroonprinses Mette-Marit ontvangen met staande ovatie

  De zieke kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen is dinsdag warm welkom geheten bij de uitreiking van de Nordic Council Literature Prize 2018 in Oslo. Het was haar eerste publieke optreden sinds ze vorige week bekendmaakte dat ze een chronische longziekte heeft.


  Bij binnenkomst samen met haar man kroonprins Haakon ging de hele zaal staan en trakteerde het aanwezige publiek haar op een groot applaus. Het was volgens Noorse media duidelijk dat velen blij waren om haar te zien en dat iedereen met haar meeleeft. Het ontvangst deed Mette-Marit ook zichtbaar goed.

  Mette-Marit heeft een bijzondere variant van longfibrose. De kroonprinses heeft de ziekte al een tijdje onder de leden, maar het nieuws werd nu pas bekendgemaakt omdat de aandoening nu zo'n impact heeft op haar dagelijkse leven dat ze niet meer overal aan mee kan doen.

  De Nordic Council Literature Prize wordt sinds 1962 uitgedeeld. Dit jaar mocht Mette-Marit de prijs uitreiken aan de IJslandse auteur Auður Ava Ólafsdóttir.

  31 oktober 2018 - 10:22