×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima’s petekind geen koninklijke prins

  Statusverschil tussen kinderen Haakon en Mette-Marit

  Máxima’s petekind geen koninklijke prins

  Het Noorse Hof heeft op de verjaardag van prins Sverre Magnus nieuwe foto’s vrijgegeven van de prins en zijn oudere zus, prinses Ingrid Alexandra.


  De prins, een petekind van koningin Máxima, werd op 3 december 13 jaar. Hij is de derde in de lijn van troonsopvolging, na zijn vader, kroonprins Haakon, en zijn zus. De foto’s werden gemaakt door Julia Naglestad in opdracht van het koninklijke hof. Na de geboorte van Sverre Magnus werd duidelijk dat hij weliswaar de titel van prins kreeg, maar in tegenstelling tot zijn oudere zus niet met het predicaat Koninklijke Hoogheid. De prins moet het doen met Hoogheid. Het is uiterst ongebruikelijk dat telgen uit één gezin een verschillende status hebben. Maar insiders zeggen dat het werd gedaan omdat het gezin van Haakon en Mette-Marit ook bestaat uit Marius, de oudste zoon van de kroonprinses, uit een eerdere relatie. Marius heeft geen enkele titel en door Sverre weer een lagere status te geven dan Ingrid Alexandra zouden Haakon en Mette-Marit hebben willen aangeven dat er geen verschillen tussen hun kinderen zijn.

  5 december 2018 - 08:48