Placeholder

Mette-Marit onder het mes

De Noorse kroonprinses Mette-Marit wordt nog deze week geopereerd om haar nekhernia te verwijderen en de druk op haar zenuwen te verminderen. Dat maakte het Noorse hof vanmiddag bekend. De ingreep zal plaatsvinden in het Rijksziekenhuis van Oslo.

De artsen van de prinses hebben haar aangeraden deze ingreep zo snel mogelijk uit te voeren. Na de operatie zal Mette-Marit enkele dagen in het ziekenhuis moeten blijven.

Na een periode van herstel zal ze beginnen aan haar revalidatieprogramma. Het is volgens het Noorse hof nog te vroeg om te beslissen of haar ziekteverlof verlengd wordt. Kroonprins Haakon heeft vanwege de operatie van zijn vrouw zijn geplande reis naar de Verenigde Staten afgezegd.

Mette-Marit heeft last van nekklachten sinds een val tijdens een bezoek aan Oekraïne, vijf jaar geleden. Ze liep toen een hersenschudding op en was drie weken uit de running. In oktober van dit jaar maakte het paleis bekend dat de prinses last had van een nekhernia en tot de kerstdagen geen officiële verplichtingen zou kunnen uitvoeren. Deze week is gebleken dat een operatie nodig is.