×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Mette-Marit en paleis hadden Epstein kunnen googelen

  "Ongeschikt als koningin"

  Mette-Marit en paleis hadden Epstein kunnen googelen

  Noorwegen heeft met ongeloof en nauwelijks ingehouden woede gereageerd op het nieuws dat kroonprinses Mette-Marit tussen 2010 en 2013 enkele malen contact heeft gehad met Jeffrey Epstein.


  Het paleis gaf dat maandag toe aan een Noorse krant. Die op zoek was gegaan naar contacten van de Amerikaan met Noren.

  Mette-Marit zei in een verklaring haar ontmoetingen met Epstein te betreuren. Als ze had geweten wat de man allemaal op zijn kerfstok had, dan was het nooit gebeurd. Ze uitte haar spijt, maar Noorse media vinden dat daarmee het boek niet is gesloten. In krantencommentaren wordt dinsdag geëist dat het paleis volledige opening van zaken geeft. Zoals wanneer, waarom, hoe vaak en waar vonden de ontmoetingen plaats, en wie wisten ervan en waren erbij?

  Mette-Marit stelde de contacten met Epstein te hebben afgebroken toen ze merkte dat hij die gebruikte voor eigen gewin. Dagbladet vraagt zich af hoe naïef de kroonprinses kan zijn. Leden van de koninklijke familie moeten er altijd op zijn bedacht. Vaak worden ze niet met open armen ontvangen om wie ze zijn maar om wat ze zijn en vertegenwoordigen. Mette-Marit was voor Epstein een mooie trofee. Net zoals hij ook profiteerde van zijn vriendschap met de Britse prins Andrew en zakenman Donald Trump. Het kroonprinselijk paar geeft met zijn jetsetgedrag en rijke vrienden al jaren het slechte voorbeeld, oordeelden parlementsleden.

  Hard geoordeeld

  Wat de Noren bijzonder steekt, is dat Mette-Marit haar contacten met Epstein pas in 2010 begon. Dat was twee jaar nadat hij was vrijgekomen na een veroordeling voor handelen in een minderjarig meisje. Dat hij als prostituee gebruikte. Om die reden had Andrew, die Epstein in 1999 al ontmoette, de banden juist doorgesneden. “Is er dan niemand in het paleis die kan googelen?”. Vroeg menig commentator zich af.

  Mette-Marit had zelf kunnen opzoeken wie en wat Epstein was. Anders hadden haar medewerkers dat wel kunnen of moeten doen. Op sociale media wordt dinsdag veel harder geoordeeld. “Ongeschikt als koningin”, is slechts een van de reacties. Terwijl de sluimerende republikeinse beweging weer een scalp incasseerde. Na het gedrag van de omstreden prinses Märtha Louise met haar ex-man Ari Behn en huidige sjamaanvriend Durek. De kroonprinses komt nu de argumenten voor afschaffing van de monarchie versterken.

  4 december 2019 - 16:08