Meer details huwelijk Carl Philip en Sofia bekend

Het huwelijk van de Zweedse prins Carl Philip en zijn verloofde Sofia Hellqvist wordt op 13 juni gesloten door opperhofpredikant en bisschop-emeritus Lars-Göran Lönnermark en hofpredikant en pastoor Michael Bjerkhagen, heeft het Zweedse koningshuis dinsdag gemeld.

De zus van Carl Philip, prinses Madeleine, en haar man Chris O'Neill werden op 8 juni 2013 ook door beide geestelijken getrouwd. De zoon van de Zweedse koning Carl Gustaf trouwt in de koninklijke kapel van het paleis in Stockholm, waar Madeleine en Chris elkaar twee jaar geleden ook het jawoord gaven. Na afloop van de ceremonie rijdt het bruidspaar in een rijtuig door de binnenstad van Stockholm. 's Avonds vinden in het paleis achtereenvolgens een diner en een bal plaats.

Carl Philip en Sofia leerden elkaar in 2009 kennen en zijn sinds 2010 samen. Eerder werd ook al het monogram onthuld dat de twee na hun huwelijk zullen gebruiken. De prins ontwierp het zelf, samen met heraldisch kunstenaar Vladimir A. Sagerlund. De voorletters van Carl Philip en Sofia zijn in spiegelmotief geplaatst onder de hertogkroon van de prins, die hertog van Värmland is.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen