×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Meer details huwelijk Carl Philip en Sofia bekend

  Meer details huwelijk Carl Philip en Sofia bekend

  Het huwelijk van de Zweedse prins Carl Philip en zijn verloofde Sofia Hellqvist wordt op 13 juni gesloten door opperhofpredikant en bisschop-emeritus Lars-Göran Lönnermark en hofpredikant en pastoor Michael Bjerkhagen, heeft het Zweedse koningshuis dinsdag gemeld.


  De zus van Carl Philip, prinses Madeleine, en haar man Chris O'Neill werden op 8 juni 2013 ook door beide geestelijken getrouwd. De zoon van de Zweedse koning Carl Gustaf trouwt in de koninklijke kapel van het paleis in Stockholm, waar Madeleine en Chris elkaar twee jaar geleden ook het jawoord gaven. Na afloop van de ceremonie rijdt het bruidspaar in een rijtuig door de binnenstad van Stockholm. 's Avonds vinden in het paleis achtereenvolgens een diner en een bal plaats.

  Carl Philip en Sofia leerden elkaar in 2009 kennen en zijn sinds 2010 samen. Eerder werd ook al het monogram onthuld dat de twee na hun huwelijk zullen gebruiken. De prins ontwierp het zelf, samen met heraldisch kunstenaar Vladimir A. Sagerlund. De voorletters van Carl Philip en Sofia zijn in spiegelmotief geplaatst onder de hertogkroon van de prins, die hertog van Värmland is.

  7 april 2015 - 13:01