×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Media fluisteren over aftreden Margrethe

  Media fluisteren over aftreden Margrethe

  De Deense koningin Margrethe regeert eind deze week precies 45 jaar. Op 14 januari 1972 kwam ze op de troon door het overlijden van haar vader koning Frederik IX. In Deense en Zweedse media wordt nu voorzichtig het onderwerp van aftreden aangesneden, ook al heeft Margrethe steeds gezegd te zullen doorgaan tot ze dood van haar zetel valt.


  De koningin zou onder meer van mening zijn veranderd door het wegvallen van haar echtgenoot prins Henrik, die begin vorig jaar met zelf gekozen pensioen ging. Margrethe bekende dat ze zich bij publieke optredens weliswaar niet eenzaam voelde, maar dat het met hem aan haar zijde wel een stuk plezieriger was.

  Henrik (82) en Margrethe (76) zijn deze zomer vijftig jaar getrouwd, maar ze zouden elkaar mede door de pensionering van de prins en diens lange vakanties in Frankrijk, niet zo vaak meer zien. Aftreden biedt de mogelijkheid weer meer tijd samen door te brengen.

  Frederik goed voorbereid

  De koningin heeft bovendien vorig jaar nog eens nadrukkelijk gezegd dat kroonprins Frederik (48) goed is voorbereid op zijn toekomstige taak, ook een reden die de media gebruiken om aan te tonen dat Margrethe minder onwelwillend tegenover aftreden staat dan voorheen. Tot nu toe heeft ze zelf in het openbaar elke suggestie in die richting resoluut afgewezen.

  In 1972 had ze een verplichting op zich genomen, en die plicht zou ze nimmer verzaken zo vertelde ze in 2015 nog aan Nederlandse journalisten. Dat vriendin Beatrix het anders deed, was voor haar geen reden het voorbeeld te volgen.

  10 januari 2017 - 11:45