Mary spreekt tijdens ‘Global Pride’

Op 27 juni gaat de Deense kroonprinses Mary deelnemen aan de ‘Global Pride 2020’. Er komt geen fysiek evenement, maar een virtuele viering die te volgen is via sociale media zoals Facebook en YouTube. Tal van artiesten en politieke leiders zullen hier aan deelnemen.

“We zijn vereerd dat onze beschermvrouw, kroonprinses Mary, volgende week zal spreken op Global Pride 2020 om steun te geven aan de wereldwijde LGBTI + -gemeenschap. Stem af op 27 juni om haar toespraak te horen!”, berichtte de organisatie van de ‘world pride’ die volgend jaar in Kopenhagen en het tegenovergelegen Zweedse Malmö moet worden gehouden.

De homoseksuele Indiase prins Manvendra Singh Gohil (54) komt ook spreken. Hij deed in 2009 mee aan het BBC-reality televisieprogramma Undercover Princes en sindsdien op de bres staat van gayrechten in India en in Rajpipla, het vorstendom van zijn vader.

Andere sprekers op 27 juni zijn de Amerikaanse presidentskandidaat Joe Biden, de Canadese premier Justin Trudeau, de Noorse premier Erna Stolberg, de Luxemburgse regeringsleider Xavier Bettel, de Londense burgemeester Sadiq Khan en tal van internationale sterren, onder wie ook Olivia Newton-John.

Lees ook:

Eloise wil studeren in Amsterdam

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen