×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Mary kondigt haar bezoek aan Nairobi

  De Nairobi-top vraagt aandacht voor de rechten van vrouwen

  Mary kondigt haar bezoek aan Nairobi

  De Deense kroonprinses Mary gaat volgende maand naar Nairobi. Samen met de Deense minister van Ontwikkeling zal zij de Nairobi-top bijwonen die half november plaatsvindt in de Keniaanse hoofdstad.

  Tijdens de driedaagse conferentie zullen onder andere de rechten van vrouwen en meisjes en seksuele voorlichting op het Afrikaanse continent worden besproken. Het evenement is mede geïnitieerd door het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties (UNFPA).

  De Nairobi-top markeert de 25e verjaardag van de goedkeuring van het Caïro-actieplan in 1994. Bijna tweehonderd landen bevestigden hiermee dat vrouwen en meisjes het recht hebben over hun eigen lichaam te beschikken, bijvoorbeeld door te kunnen beschikken over anticonceptie.

  De rechten en gezondheid van meisjes en vrouwen is een onderwerp waar Mary vaak aandacht voor vraagt in internationaal verband.

  29 oktober 2019 - 22:32