Norway Royals

Märtha Louise heeft een relatie met een sjamaan: ‘‘Mensen zullen onze ideeën raar vinden’’

Een bijzonder feitje over Märtha Louise: ze heeft een relatie met een sjamaan. In mei 2019 maakten de 49-jarige zus van kroonprins Haakon van Noorwegen en de 45-jarige sjamaan hun relatie wereldkundig. De twee werden geïnterviewd door de Vanity Fair over hun relatie en over het sjamanisme.

Durek schrijft in zijn bericht op Instagram dat hij Vanity Fair dankbaar is dat het stel hun liefde aan de wereld kan laten zien. Sjamaan Durek is blij dat het sjamanisme eindelijk gebruikelijk aan het worden is. 

Wat het sjamanisme precies is? Dat is het beïnvloeden van bovennatuurlijke krachten door een sjamaan. Die kan contact leggen met geesten, meestal om ziektes te genezen. “Het overstappen naar de mainstream mensen zal veel moed en kracht vergen, want mensen zullen onze ideeën raar vinden”, schrijft Durek onder enkele foto’s van het stel samen. “Mensen voelen zich comfortabel in de wereld zoals die nu is.”

Märtha Louise reageert zelf ook op het bericht. “Geweldig hoe we samen nieuw terrein betreden”, schrijft ze. “Bedankt aan iedereen die ons hierbij hielp.”

LEES OOK:

Zien: Zo ziet de duurzame kledinglijn van prins Charles eruit

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.