×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Märtha Louise had last van plankenkoorts

  "Ik was bang voor mensen"

  Märtha Louise had last van plankenkoorts

  De Noorse prinses heeft de afgelopen jaren meerdere keren op TEDxAmsterdamWomen gesproken, maar makkelijk vond ze dat niet.


  De dochter van koning Harald en koningin Sonja had flink last van plankenkoorts, bekent ze in een bericht op Instagram.

  “In mijn vroege jaren dat ik op het podium stond, was ik een perfectionist met plankenkoorts (zo erg dat ik knikkende knieën had) en was ik bang voor mensen”, schrijft ze. “Ik heb mijn krachten leren ontdekken om op het podium zelfverzekerd te kunnen zijn.” De speeches tijdens TEDxAmsterdamWomen waren voor de 48-jarige prinses dan ook zenuwslopend, omdat ze niet terug kon vallen op een voorbereid verhaal. “Ik moet toegeven dat ik nog nooit zo nerveus ben geweest voor een gebeurtenis in mijn leven”, vertelt Märtha, die hulp kreeg van een coach. Toch kijkt ze tevreden terug op haar optreden. “Nu het eenmaal voorbij is, ben ik zo dankbaar dat ik het podium mocht delen met al deze geweldige mensen. Ik ben trots op eenieder van ons”, besluit ze.

  In een andere post blikt Märtha Louise terug op de tien jaar dat het event bestaat. Ze deelt een foto van de doelstelling van TEDxAmsterdamWomen voor het komende decennium. “Een waar geen enkele andere organisatie op hoopt. Voor een einde aan TEDxAmsterdamWomen. En dat dat het begin is van een wereld waarin sekse er niet toe doet. Waar gendervooroordelen geëlimineerd zijn. En een apart damesevenement niet langer nodig is.”

  16 december 2019 - 12:21