×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De foto’s van Amalia

  Door Marc van der Linden

  Wie had gedacht dat onze eigen Tweede Kamer beelden van Amalia in haar vrije tijd zou maken en die ook nog zou uitzenden? Elk tv-programma of ieder tijdschrift zou er boze brieven van de Rijksvoorlichtingsdienst over krijgen of zelfs een rechtszaak van de koning. Maar in het bestuurscentrum van het land, waar men beslist over…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Margrethe zet kabinetsformatie voort

  Deense koningin ontvangt Lars Løkke Rasmussen

  Margrethe zet kabinetsformatie voort

  Koningin Margrethe van Denemarken en haar zoon kroonprins Frederik hebben maandag op paleis Amalienborg in Kopenhagen de partijleiders ontvangen van de politieke partijen in het nieuwe parlement. Dit was de tweede zogeheten 'Koninginneronde' sinds de parlementsverkiezingen van afgelopen week.


  De koningin heeft na het ontvangen van alle adviezen besloten om Lars Løkke Rasmussen te vragen de onderhandelingen over de vorming van een nieuwe regering te leiden, vermeldt de website van het Deense hof. Hij is partijleider van de liberale Venstre-partij en probeert een centrumrechtse minderheidsregering te smeden.

  De Deense regering van premier Helle Thorning-Schmidt verloor vorige week haar meerderheid in het parlement. Thorning-Schmidt stapte daarna op als leider van de sociaaldemocratische Partij. Vervolgens probeerde Lars Løkke Rasmussen na de eerste Koninginneronde een centrumrechtse meerderheidsregering te vormen, maar dat bleek niet mogelijk.

  22 juni 2015 - 15:42