Placeholder

Margrethe toegezongen op haar verjaardag

De Deense koningin Margrethe is klokslag twaalf zondagmiddag met haar gezin verschenen op het bordes van Marselisborg Slot in Aarhus om daar de verjaardagshulde van het publiek in ontvangst te nemen. Margrethe is 77 jaar geworden.

Het muziekkorps van de Koninklijke Lijfgarde zorgde voor de feestelijke klanken, die met name de jongste kleinkinderen de prinsesjes Athena en Josiphene inspireerden tot vrolijk dirigeerwerk en wilde danspassen op het bordes. De oudste kleinzoons de prinsen Felix en Nicolas ontbraken.

De jarige werd door de bevolking toegezongen en de Lijfgarde speelde na het meervoudig 'hoera' van koninklijke familie en publiek het Deense volkslied. Zoals gebruikelijk liet koningin Margrethe zich verleiden om een paar keer terug te komen op het bordes.

De verjaardagshulde vindt meestal plaats op het grote plein van paleis Amalienborg, maar omdat de verjaardag van Margrethe dit jaar samenvalt met Pasen én omdat Aarhus dit jaar Europese hoofdstad van Europa is, werden de festiviteiten dit keer op Marselisborg Slot gehouden.