×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Margrethe toegezongen op haar verjaardag

  Margrethe toegezongen op haar verjaardag

  De Deense koningin Margrethe is klokslag twaalf zondagmiddag met haar gezin verschenen op het bordes van Marselisborg Slot in Aarhus om daar de verjaardagshulde van het publiek in ontvangst te nemen. Margrethe is 77 jaar geworden.


  Het muziekkorps van de Koninklijke Lijfgarde zorgde voor de feestelijke klanken, die met name de jongste kleinkinderen de prinsesjes Athena en Josiphene inspireerden tot vrolijk dirigeerwerk en wilde danspassen op het bordes. De oudste kleinzoons de prinsen Felix en Nicolas ontbraken.

  De jarige werd door de bevolking toegezongen en de Lijfgarde speelde na het meervoudig 'hoera' van koninklijke familie en publiek het Deense volkslied. Zoals gebruikelijk liet koningin Margrethe zich verleiden om een paar keer terug te komen op het bordes.

  De verjaardagshulde vindt meestal plaats op het grote plein van paleis Amalienborg, maar omdat de verjaardag van Margrethe dit jaar samenvalt met Pasen én omdat Aarhus dit jaar Europese hoofdstad van Europa is, werden de festiviteiten dit keer op Marselisborg Slot gehouden.

  16 april 2017 - 15:58