Naamloos

Margrethe geeft militairen horloges als beloning

Vrijdag heeft koningin Margrethe op haar vakantiekasteel Marselisborg de zogenoemde ‘Horlogeparade’ afgenomen. Die vindt normaal gesproken altijd plaats in de kazerne van de Koninklijke Lijfgarde in Kopenhagen, maar is dit jaar vanwege de beperkende coronamaatregelen verplaatst naar de koninklijke residentie in Aarhus.

Het Deense hof liet weten dat er minder militairen van ‘Den Kongelige Livgarde’ aantraden dan gebruikelijk. Publiek en media waren bij het evenement niet welkom, vanwege dezelfde beperkende maatregelen. Vast onderdeel van de parade is de overhandiging van een duur horloge aan een militair die is aangemerkt als de beste van zijn detachement. ‘Dronningens Ur’ – het horloge van de koningin – was voor Emil Street Lundqvist.

Dit keer was hij echter niet de enige die werd onderscheiden. Margrethe had namelijk nog wat goed te maken. In maart namelijk was ook al een afzwaaiend lid van de Koninklijke Lijfwacht in aanmerking gekomen voor de bijzondere onderscheiding. Toen kon de plechtigheid vanwege de coronacrisis en de Deense lockdown helaas helemaal niet plaatsvinden. Vandaar dat Rolf Toftager Hillgaard Sørensen nu alsnog was uitgenodigd om in het kasteel het uurwerk in ontvangst te nemen.

Lees ook:

Prachtplaatjes van Alexia

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen