Margrethe en Henrik hebben druk programma in Kroatië

De Deense koningin Margrethe en haar man prins-gemaal Henrik hebben woensdag, op de tweede dag van hun staatsbezoek aan Kroatië, een hoop activiteiten op de agenda staan. In de ochtend ging de koningin naar het museum van Volkenkunde terwijl haar echtgenoot een bijeenkomst van Deense en Kroatische bedrijven bijwoonde.

Na haar bezoek aan het museum van Volkenkunde, waar ze een rondleiding kreeg, was de koningin aanwezig bij de opening van een regionaal diabetesforum. De Deense koningin gaf een toespraak tijdens de opening van de bijeenkomst.

De koningin en haar man hebben zoveel bezoeken en afspraken op hun agenda staan dat ze af en toe even opsplitsen. Rond het middaguur troffen de twee elkaar weer bij de vestiging van een Deens farmaceutisch bedrijf in Zagreb. Daarna stond er een lunch op het programma. In de middag gaan de twee samen naar de kathedraal in de Kroatische hoofdstad.

Aan het einde van de middag zijn de koningin en de prins-gemaal aanwezig bij de opening van het Zagreb Film Festival. Om 20.00 uur begint het diner in het Hotel Esplanade. Het paar is tot en met vrijdag 24 oktober in Kroatië. Ze zijn daar op uitnodiging van de president Ivo Josipović en zijn vrouw Tatjana.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen