Placeholder

Margrethe bedankt voor steun na dood Henrik

Koningin Margrethe heeft de bevolking van Denemarken bedankt voor alle steunbetuigingen na het overlijden van haar man prins Henrik. In een korte verklaring die het Deense hof vanmiddag publiceerde, zegt de koningin dat zij en haar gezin diep ontroerd zijn door de vele warme berichten uit het hele land.

Margrethe noemt onder meer de vele mooie bloemen die bij de paleizen, de plaatsen waar Henrik graag was, werden gelegd en de duizenden mensen die afgelopen weekeinde van heinde en verre kwamen en de winterse kou trotseerden om de laatste eer te kunnen bewijzen aan Henrik in de kerk van Christiansborg Slot. Ook zegt ze talloze kaarten en brieven met medeleven te hebben ontvangen. 'Het heeft ons allen diep geraakt en helpt ons door deze moeilijke tijd te komen', aldus de koningin. 'Wij willen daarom onze oprechte dank betuigen aan het hele Deense volk'.

Prins Henrik overleed vorige week op 83-jarige leeftijd. Gisteren namen Margrethe en haar familie afscheid van hem tijdens een herdenkingsdienst in de Slotskirke van Christiansborg. Henrik werd daarna gecremeerd.