×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Madeleine weer bij uitreiking Nobelprijzen

  Princes nam pauze in verwachting van haar kind

  Madeleine weer bij uitreiking Nobelprijzen

  Prinses Madeleine is dinsdag weer van de partij bij de uitreiking van de Nobelprijzen in Stockholm.


  De jongste dochter van koning Carl Gustaf en koningin Silvia was in 2017 voor het laatst bij de prijsuitreiking.

  In dat jaar sloeg ze echter verschillende andere plechtigheden over. Ze was namelijk in verwachting van haar jongste kind prinses Adrienne. Madeleine woonde in 2016 voor het laatst alle ceremonies rond de uitreiking van de Nobelprijzen bij.

  De prinses, die met haar gezin in de Verenigde Staten woont, is dit jaar wel weer bij alle plichtplegingen. Ze is al in Zweden en combineert haar verblijf met een aantal andere afspraken. Zo woont ze maandag met haar moeder een bijeenkomst van de World Childhood Foundation bij. Voor die stichting, die is opgericht door koningin Silvia, verricht Madeleine verschillende werkzaamheden.

  Stockholm en Oslo huisvesten de Nobelprijs uitreiking op dinsdag. Koning Carl Gustaf reikt in de Zweedse hoofdstad onder meer de Nobelprijzen voor de Literatuur, Natuurkunde en Scheikunde uit. Ook de Nobelprijs voor de Vrede wordt dinsdag uitgereikt, maar dat gebeurt in Oslo. Bij die ceremonie zijn leden van de Noorse koninklijke familie aanwezig.

  10 december 2019 - 08:49