Madeleine van Zweden bevalt van zoon

Prinses Madeleine van Zweden is maandagmiddag bevallen van haar tweede kind, een zoon. Dat maakte rijksmaarschalk Svante Lindqvist, de baas van de Zweedse hofhouding, in een officieel communiqué bekend.

'Moeder en zoon maken het goed', aldus de mededeling. Het tweede kind van prinses Madeleine en Christopher O'Neill kwam om 13.45 uur ter wereld in het ziekenhuis van Danderyd, een voorstad van Stockholm. Twee dagen geleden was de hoogzwangere Madeleine nog met haar echtgenoot en hun dochtertje Leonore aanwezig bij het huwelijk van haar broer Carl Philip en Sofia Hellqvist.

Tijdens een persconferentie in het ziekenhuis is bekendgemaakt dat het prinsje 3080 gram weegt en 49 centimeter lang is. Het wachten is nog op de naam en titels van het jongetje. Deze zal koning Carl Gustaf persoonlijk bekendmaken tijdens een extra ministerraad in het Koninklijk Paleis van Stockholm. Het is de verwachting dat de zoon van Madeleine en Chris naast 'Prins van Zweden' ook hertog wordt van een provincie. Zo kreeg zijn zusje Leonore bij haar geboorte in 2014 de titel 'Hertogin van Gotland'. De officiële bekendmaking vond bij haar overigens zes dagen na de geboorte plaats omdat zij in New York ter wereld kwam en de koning eerst persoonlijk het meisje wilde zien.