×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Madeleine en Leonore bij Zweedse kerstmarkt in Londen

  Jarenlange traditie nieuw leven ingeblazen

  Madeleine en Leonore bij Zweedse kerstmarkt in Londen

  Prinses Madeleine van Zweden en haar dochtertje Leonore waren vrijdag bij de opening van de Zweedse kerstmarkt in Londen. De prinses plaatste een foto van het evenement op haar Facebookpagina.


  Bij de foto schreef de jongste dochter van koning Carl Gustaf en koningin Silvia: 'Het was leuk om dominee Michael en leden van de Zweedse gemeenschap te ontmoeten!' Madeleine woont sinds afgelopen zomer met haar man Chris O'Neill en hun kinderen Leonore en Nicolas in de Britse hoofdstad.

  De kerstmarkt van Ulrika Eleonora, de Zweedse kerkgemeente in Londen, is een jarenlange traditie. Elk jaar wordt er onder meer Zweeds handwerk, peperkoekjes, brood en snoep verkocht. In het verleden opende koningin Louise, die zelf van Britse afkomst was, de kerstmarkt. Louise (1889-1965) was de tweede echtgenote van koning Gustaf VI Adolf en daarmee een stief-grootmoeder van de huidige koning. Later opende ook prinses Margaretha, de oudste zus van koning Carl Gustaf, de kerstmarkt regelmatig. Zij was getrouwd met de Britse zakenman John Ambler, die in 2008 overleed.

  21 november 2015 - 10:31