Madeleine en Leonore bij Zweedse kerstmarkt in Londen

Prinses Madeleine van Zweden en haar dochtertje Leonore waren vrijdag bij de opening van de Zweedse kerstmarkt in Londen. De prinses plaatste een foto van het evenement op haar Facebookpagina.

Bij de foto schreef de jongste dochter van koning Carl Gustaf en koningin Silvia: 'Het was leuk om dominee Michael en leden van de Zweedse gemeenschap te ontmoeten!' Madeleine woont sinds afgelopen zomer met haar man Chris O'Neill en hun kinderen Leonore en Nicolas in de Britse hoofdstad.

De kerstmarkt van Ulrika Eleonora, de Zweedse kerkgemeente in Londen, is een jarenlange traditie. Elk jaar wordt er onder meer Zweeds handwerk, peperkoekjes, brood en snoep verkocht. In het verleden opende koningin Louise, die zelf van Britse afkomst was, de kerstmarkt. Louise (1889-1965) was de tweede echtgenote van koning Gustaf VI Adolf en daarmee een stief-grootmoeder van de huidige koning. Later opende ook prinses Margaretha, de oudste zus van koning Carl Gustaf, de kerstmarkt regelmatig. Zij was getrouwd met de Britse zakenman John Ambler, die in 2008 overleed.