Lichaam van prins Henrik naar slotkerk

De kist met het stoffelijk overschot van de Deense prins Henrik wordt vandaag naar de kerk van Christiansborg Slot in het centrum van Kopenhagen gebracht, waar het publiek dit weekeinde afscheid kan nemen.

Koningin Margrethe en de koninklijke familie volgt de route van de lijkbaar in rouwauto's, vanaf paleis Amalienborg naar de kerk. Bij aankomst bij de kerk staat een militaire kapel en wordt de kist naar binnen gedragen door tien officieren van de koninklijke lijfwacht onder begeleiding van een militaire kapel.

De koninklijke familie neemt binnen deel aan een besloten kerkdienst, meldt het Deense hof. De kerk is zaterdag en maandag van 15.00 tot 19.00 uur open voor publiek en op zondag vanaf 12.00 uur. Officieren van het leger, de marine, de luchtmacht houden de wacht bij de kist.

De uitvaartdienst is dinsdag in Kopenhagen. Op verzoek van Henrik blijft de kring van genodigden beperkt tot naaste familie en vrienden. De echtgenoot van koningin Margrethe overleed dinsdagavond op 83-jarige leeftijd.