×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Lichaam van prins Henrik naar slotkerk

  Lichaam van prins Henrik naar slotkerk

  De kist met het stoffelijk overschot van de Deense prins Henrik wordt vandaag naar de kerk van Christiansborg Slot in het centrum van Kopenhagen gebracht, waar het publiek dit weekeinde afscheid kan nemen.


  Koningin Margrethe en de koninklijke familie volgt de route van de lijkbaar in rouwauto's, vanaf paleis Amalienborg naar de kerk. Bij aankomst bij de kerk staat een militaire kapel en wordt de kist naar binnen gedragen door tien officieren van de koninklijke lijfwacht onder begeleiding van een militaire kapel.

  De koninklijke familie neemt binnen deel aan een besloten kerkdienst, meldt het Deense hof. De kerk is zaterdag en maandag van 15.00 tot 19.00 uur open voor publiek en op zondag vanaf 12.00 uur. Officieren van het leger, de marine, de luchtmacht houden de wacht bij de kist.

  De uitvaartdienst is dinsdag in Kopenhagen. Op verzoek van Henrik blijft de kring van genodigden beperkt tot naaste familie en vrienden. De echtgenoot van koningin Margrethe overleed dinsdagavond op 83-jarige leeftijd.

  16 februari 2018 - 12:20