×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Lichaam prins Henrik naar Kopenhagen

  Lichaam prins Henrik naar Kopenhagen

  De kist met het stoffelijk overschot van de Deense prins Henrik is kort na elf uur vanmorgen aangekomen bij paleis Amalienborg in Kopenhagen. In een lijkwagen werd de met zijn standaard bedekte witte kist van Fredensborg Slot, waar de echtgenoot van koningin Margrethe dinsdagavond op 83-jarige leeftijd overleed, overgebracht naar de hoofdstad.


  Langs de veertig kilometer lange route stonden duizenden mensen die Henrik de laatste eer wilden bewijzen. Koningin Margrethe en haar zoons met hun gezinnen begeleidden de prins bij zijn laatste tocht van zijn favoriete paleis naar Amalienborg. Morgen wordt het stoffelijk overschot naar de kerk van Christiansborg Slot gebracht, waar het publiek dit weekeinde afscheid kan nemen.

  Dinsdag is de besloten uitvaartdienst in dezelfde kerk, waarna Henrik op eigen verzoek wordt gecremeerd. Dat is een breuk met een eeuwenlange traditie in het Deense koningshuis, waar koningen en hun partners traditioneel worden bijgezet in de Dom van Roskilde.

   

  Het hof liet vorig jaar weten dat Henrik daar geen trek in had, en dat hij geen rustplaats wilde naast zijn echtgenote. Na de crematie wordt de as verdeeld over de wateren rond Denemarken en een urn die begraven wordt in de tuin van Fredensborg Slot.

  15 februari 2018 - 11:48