×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Lange rijen voor prins Henrik

  Lange rijen voor prins Henrik

  Duizenden Denen maken dit weekend gebruik van de mogelijkheid om de laatste eer te bewijzen aan de dinsdag overleden prins Henrik. Zaterdag kwamen ruim vijfduizend mensen naar de kerk van Christiansborg Slot in het centrum van Kopenhagen. De kerk is ook zondag en maandag nog opengesteld voor publiek, dat bij de gesloten kist afscheid kan nemen van de prins.


  De Deense omroep DR rept van een grote publieke belangstelling. Buiten staan lange rijen. De kerk is zondag van 12.00 tot 19.00 uur open voor publiek en maandag van 15.00 tot 19.00 uur. Officieren van het leger, de marine, de luchtmacht houden de wacht bij de kist en zien toe op het fotografieverbod.

  De van oorsprong Franse echtgenoot van de Deense vorstin overleed dinsdagavond op 83-jarige leeftijd. De uitvaartdienst is komende dinsdag in Kopenhagen. Op verzoek van Henrik blijft de kring van genodigden beperkt tot naaste familie en vrienden.

  18 februari 2018 - 15:00