×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Video: Kroonprinses Victoria viert 41ste verjaardag op Öland

  Video: Kroonprinses Victoria viert 41ste verjaardag op Öland

  Kroonprinses Victoria viert zaterdag haar 41ste verjaardag met de gebruikelijke feestelijkheden op het Zweedse vakantie-eiland Öland. Daar heeft de koninklijke familie haar vakantieverblijf Solliden, en daar wordt elk jaar een heuse 'Victoriadag' georganiseerd waaraan door de eilandbevolking en de vakantiegangers enthousiast wordt deelgenomen. ,,Er wordt gezongen en er is taart”, had prins Daniel eerder deze week al voorspeld.


  De feestdag kent een aantal vaste bestanddelen. Kort na het middaguur verschijnt de jarige met haar gezin en haar ouders koning Carl Gustaf en koningin Silvia in de tuin van het zomerverblijf. De koning houdt dan een korte toespraak en vraagt de aanwezigen die dan al een paar uur hebben staan wachten om maar een goede plek te krijgen, 'lang zal ze leven' te zingen.

  Vervolgens gaat Victoria, tegenwoordig vergezeld door echtgenoot prins Daniel, het toegestroomde publiek, waaronder altijd heel veel kinderen, langs. Er worden handen geschud, bloemen, tekeningen en cadeautjes in ontvangst genomen en een praatje gemaakt. Ook het koningspaar mengt zich onder de belangstellenden, en op de klok wordt niet echt gelet. Dat maakt het samenzijn ook zo ongedwongen en populair.

  Zaterdagavond wordt het verjaardagsfeest voortgezet in het stadion van Bornholm, waar de koninklijke familie per koets naar toe rijdt. Op het programma staat een muzikaal festijn dat de uitreiking van de Victoriabeurs aan een succesvolle Zweedse sporter omlijst. De Zweedse televisie zendt later op de avond een samenvatting van de voorstelling uit.

  14 juli 2018 - 15:14