Kroonprinses Victoria praat in Japan over duurzaamheid

De Zweedse kroonprinses Victoria heeft maandag in het Japanse vakantieoord Karuizawa deelgenomen aan de derde editie van de zogenoemde Keystone-dialoog. Elf grote visserijbedrijven uit de wereld, waarvan de meeste uit Japan afkomstig zijn, praatten daar over duurzaamheid in de visserij en behoud van de oceanen.

Kroonprinses Victoria, die zondag in Tokio aankwam, is net als de Belgische koningin Mathilde één van de ambassadeurs van de wereldwijde duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Haar aandachtspunten zijn de zee en de visserij, en ook bij de eerdere Keynote-dialoog in Zweden was Victoria als beschermvrouw aanwezig. "Ze hecht veel aan duurzaamheidskwesties”, aldus een paleiswoordvoerder.

De gesprekken in Karuizawa, het plaatsje waar de huidige Japanse keizer ruim zestig jaar geleden zijn vrouw Michiko op de tennisbaan leerde kennen, worden dinsdag voortgezet. Victoria sluit haar verblijf in Japan vervolgens af met het bijwonen van een concert van het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Stockholm in de wereldberoemde Suntory Hall in Tokio.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen