×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kroonprinses Victoria praat in Japan over duurzaamheid

  Kroonprinses Victoria praat in Japan over duurzaamheid

  De Zweedse kroonprinses Victoria heeft maandag in het Japanse vakantieoord Karuizawa deelgenomen aan de derde editie van de zogenoemde Keystone-dialoog. Elf grote visserijbedrijven uit de wereld, waarvan de meeste uit Japan afkomstig zijn, praatten daar over duurzaamheid in de visserij en behoud van de oceanen.


  Kroonprinses Victoria, die zondag in Tokio aankwam, is net als de Belgische koningin Mathilde één van de ambassadeurs van de wereldwijde duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Haar aandachtspunten zijn de zee en de visserij, en ook bij de eerdere Keynote-dialoog in Zweden was Victoria als beschermvrouw aanwezig. "Ze hecht veel aan duurzaamheidskwesties”, aldus een paleiswoordvoerder.

  De gesprekken in Karuizawa, het plaatsje waar de huidige Japanse keizer ruim zestig jaar geleden zijn vrouw Michiko op de tennisbaan leerde kennen, worden dinsdag voortgezet. Victoria sluit haar verblijf in Japan vervolgens af met het bijwonen van een concert van het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Stockholm in de wereldberoemde Suntory Hall in Tokio.

  4 september 2018 - 10:59