×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kroonprinses Mary ontvangt prijs voor ontroerende speech

  Ze belichtte persoonlijke herinneringen van haar man en kinderen

  Kroonprinses Mary ontvangt prijs voor ontroerende speech

  Kroonprinses Mary van Denemarken ontving dinsdag de prijs voor de 'beste speech van 2018' voor de toespraak die ze hield voor haar man, kroonprins Frederik op zijn vijftigste verjaardag. De prijs werd uitgereikt door de Deense minister van Cultuur, Bertel Haarder.


  In de speech haalde Mary herinneringen op aan haar eerste ontmoeting met Frederik, in 2000 tijdens de Olympische Spelen in Sydney. Toen ze Frederik voor het eerst in uniform zag, was de Australische naar eigen zeggen verkocht. Het dragen van lycra sportkleding moet de sportieve Frederik echter nog eens heroverwegen, adviseerde Mary haar man. Ook verklapte ze, tot hilariteit van de aanwezigen, dat de Deense kroonprins het hardst lacht om zijn eigen grappen.In de zeer persoonlijke toespraak prees Mary de veelzijdigheid van Frederik. Ook had ze het over hun vier kinderen, die volgens de kroonprinses stapelgek zijn op hun vader.ReactiesDe verjaardagsspeech op 26 mei in Christiansborg Slot raakte niet alleen kroonprins Frederik. Veel Denen waren ontroerd. Ook in het buitenland oogstte de kroonprinses lof. Het Britse Hello Magazine noemde de toespraak ontroerend en grappig, terwijl de New Zealand Herald het woord emotioneel gebruikt. News.com uit Mary’s geboorteland Australië spreekt van een toespraak die zowel hilarisch als ontroerend is.Initiatiefnemer van de prijs, het College van Deense Sprekers, bestaat uit een aantal prominente Denen met een interesse in retoriek en taal. Vorige winnaars zijn oud-premier Helle Thorning-Schmidt en NAVO-secretaris-generaal en voormalig premier van Noorwegen, Jens Stoltenberg.

  20 november 2018 - 15:08